Събития

Областен управител свиква кметове заради язовирите

  22.03.2017 16:22             
Областен управител свиква кметове заради язовирите

По разпореждане на областния управител на Враца Момчил Младенов в  периода между 3 и 5 април, ще се състоят работни срещи с всички кметове в областта за безопасна експлоатация на общинските язовири и съоръженията към тях. На тези срещи, освен областният управител и експрти от администрацията, ще присъства и представител на Главна дирекция „Надзор“ на язовирните стени и съоръженията към тях.

„Ще обърнем главно внимание на режима на изпускането на водни маси от съоръженията и особено при каскадно разположените язовири. Ще се опитаме да внесем ред и специално оповестяване на каскадно разположените язовири и изпускането на по-високите от тях, защото досега има обединителен режим, но не и ред в свързването“, уточни Младенов. На 3 април от 10 ч. ще бъде проведена среща в Криводол, а от 14  ч. в Община Враца. На 4 април  от 10 ч. предстои среща в Борован, а от 12.30 ч. в Хайредин. За 5 април от 10 ч. е насрочена срещата в Мездра, от 12.30 ч. в Роман и от 15 ч.  в община Бяла Слатина.

„Срещи  няма да се организират единствено в общините Козлодуй и Оряхово, тъй като те не притежават такива съоръжения“, заяви Младенов.