Събития

Рокади в МВР заради изборите

  22.03.2017 16:04             
Рокади в МВР заради изборите

Доскорошният шеф на РУП към  АЕЦ “Козлодуй” Аспарух Максимов /на снимката/ оглави районната полиция в Бяла Слатина. Преместването е станало със заповед на служебния вътрешен министър  Пламен Узунов отпреди няколко дни.

Рокадата се наложила поради служебна необходимост, за да се гарантира нормалното провеждане на изборите, били мотивите на вътрешното министерство.  Като стар кадър на МВР, Максимов имал  необходимия опит, за да съдейства на белослатинската полиция да изпълни задълженията си около и по време на изборите. Полицейското управление на атомната централа пък ще се управлява от Петьо Ризов.

Според закона за МВР, подобно временно преместване може да продължи и година. Именно тази възможност обезпокоила полицаите от РУП - АЕЦ „Козлодуй”, които са недоволни от рокадата и подготвят чрез синдиката си подписка за връщането на назначения през 2014 г. шеф на управлението. Полицейското управление в Бяла Слатина е едно от най-тежките подразделения на МВР в областта, затова назначението там се приема като наказание.