Събития

Разследван за „Ечемишка“ иска да е шеф на пътното във Враца

  22.03.2017 16:02             
Разследван за „Ечемишка“ иска да е шеф на пътното във Враца

Бившият директор на областните пътни управления в Монтана и София Веселин Николов, който беше уволнен след трагедията в тунел „Ечемишка“ през тази зима, е един от шестимата претенденти за директорския стол във Враца, установи проверка на „Конкурент“. Бездействието на ексначалника по отношение на сигурността в пътното съоръжение, в което загина жена на 5 февруари т.г., се разследва от прокуратурата.

В списъка на претендентите е и Цветомир Николов. Бившият директор на Държавен резерв във Враца и ексуправител на завод „9-ти май“ в Червен бряг към настоящия момент завежда Контролно-техническа инспекция в града под Околчица.

Геологът Петър Донев също е подал документи и е допуснат до конкурса. Служителят на Института по геология, който е родом от Враца, кандидатства почти за всеки конкурс за директори в родния си град. Бившият директор на „Пътно поддържане“ във Враца Петър Въльовски, който работи в общинската управа, също е претендент. Мераклия за тлъста заплата е и неговият колега в местната управа Емил Табаков, който е бивш заместник-началник на ДАИ и ексслужител на СБА.

Теменужка Опрова е единствената дама, подала документи за участие в надпреварата. Врачанката живее и работи в София във фирма за строителен надзор и проектиране. Тя познава добре работата на ведомството, тъй като при предишния управител на ОПУ – Враца Стефан Илиев е разработвала проекти за нуждите на институцията.

Припомняме, че това е повторният опит да бъде назначен титуляр на мястото, след като в края на м.г. Ганецовски достигна сам до интервю, но не беше поканен да подпише нов договор. Според неофициално потвърдена информация от АПИ се отказали да сключат с него трудов договор, тъй като навършва възрастта за пенсиониране, а от агенцията търсели по-дългосрочна перспектива за поста.

 В спора за директорското място специална комисия към Агенция „Пътна инфраструктура” е допуснала шестима кандидати: Цветомир Николов, Веселин Николов, Петър Донев, Петър Въльовски, Теменужка Опрова и Емил Табаков. Мераклиите за заплата, която тръгва 450 и може да достигне 1 600 лева трябва да изготвят и представят в АПИ писмена концепция за стратегическо управление на тема „Добро управление“- определяне на мисия, визия, цели, действия и резултати”. Концепциите ще се оценяват въз основа на определяне на визията, целите, действията и очакваните резултати. Кандидатите, чиито концепции са преценени като отговарящи на изискванията и оценени не по-малко с „добър“ 4, ще бъдат допуснати до защита на концепцията.