Лайфстайл

7 фрази, които мъжете и жените разбират по различен начин

  22.03.2017 07:32             
7 фрази, които мъжете и жените разбират по различен начин

Мъжете са по-директни и буквални от жените и това е доказан факт. В по-голямата си част те казват точно това, което искат да кажат и съвършено не изменят смисъла на казаното, пише Elle. В по-голямата си част, но не винаги.

1. „Можем ли да го направим / да го обсъдим по-късно?“

За мъжете тази фраза няма никакъв оттенък. Ако той е зает, а дамата на сърцето му се чуди какъв тоалет да избере за вечерното парти, без проблем той може да й каже тези думи. След това обаче ще се чуди защо тя му се сърди.

2. „Не е зле / добре / нормално“

Обличате новата рокля и с радост я демонстрирате на любимия си, за да му покажете, че парите не са похарчени напразно. Но в този момент без особен възторг той трябва да премести погледа си от това, което прави и да ви погледне, за да даде оценката си. Която той е дал още в момента на покупката вероятно. Но в главата ви вече се надигат мисли като „негодник“ само защото не сте получили очакваната реакция. Въпреки че той не е направил нищо лошо. Просто това, което прави, му харесва много повече.

3. „Не ме интересува.“

Ако разшифрираме тази фраза дословно, тя би звучала така: „Ти се опита да ми предадеш много важна за теб информация, но аз, за съжаление, съм пълен кретен и нямам намерение да вникна в подробностите, затова оправяй се сама.“ Е, да, понякога не е толкова очевидно.

4. „Скъпа, все ми е едно, избирай сама.“

Тази на пръв поглед безобидна фраза крие в себе си много намеци според жените. Започваме да се замисляме: струва ли си да се обиждаме или да не обръщаме никакво внимание на думите му. Всъщност нещата са по-прозаични. Той или ви се доверява напълно, или просто не може да избере. „Избирай сама“ означава „Избирай сама!“

5. „Колко красива / весела / очарователна жена.“

Не се паникьосвайте, той няма намерение да ви напусне заради тази жена. Мъжете често гледат на жените като на произведение на изкуството – красиво, впечатляващо, но далечно. Нали не смятате да ревнувате от някоя със статуса на Венера Милоска?

6. „Не точно това имах предвид!“

Ако той завършва спора с вас с тези думи, значи сте победители и сте казали точно това, което е било и в неговата глава. Всички негови опити да се оправдае, ще изглеждат нелепо и са обречени, защото вие сте права.

7. „Това са мъжки работи!“

Не, това не са точно мъжки работи, но не е по силите му да ви обясни за какво са си говорили или какво са правили. Не се притеснявайте – това не означава задължително, че е нещо срамно или прекалено лично. По-скоро е твърде глупаво за разказване.