Крими

Пореден атентат срещу бизнесмен

  21.03.2017 15:04             
Пореден атентат срещу бизнесмен

Неизвестен заложил взривно устройство и хвърлил във въздуха крайградската къща на 35-годишен монтанчанин. При взрива пострадали хора няма. Материалните щети са значителни, съобщиха от полицията.

Бомбата гръмнала малко след 3.30 часа в нощта срещу понеделник. Преди това сотаджиите получили сигнал, че в сграда във вилната зона, която охраняват, е влязъл някой. Дежурните незабавно отишли на мястото. Когато отключвали портата, чули взрив и край тях се разхвърчали отломки от къщата. Те подали сигнал в полицията и на мястото пристигнали автимафиоти. Спецченгетата установили, че в една от стаите на къщата е заложен взрив, най-вероятно динамит, който е възпламенен с помощта на огнепроводен шнур. При огледа е установено също, че атентаторът е разбил задната врата на вилата и така е проникнал вътре.

Крайградската къща в местността Палековото над Монтана е на 35-годишния Мартин В. Мъжът няма криминални прояви, казаха от полицията.

Това не е първият атентат срещу семейството на младия мъж.

През лятото на миналата година подпалиха маганин и автомобил на родителите на Мартин. В нощна на 19 срещу 20 август неизвестен взломил с паве стъклото на входната врата на хранителния магазин на улрица „Тунджа” в Монтана. Проникнал вътре, полел със запалителна течност хладилните витрини и ги подпалил. Тогава щетите бяха за около 2 бона. После метнал коктейл „Молотов” към автомобил УАЗ, с който Мартин снабдявал бакалията на родителите си. Огънят унищожил част от колата, пренесъл се и върху паркиран в съседство „Chevrolet Lachetti“.

Подпалвачът все още не е открит.

Според криминалисти най-вероятно и двата случая са лично отмъщение срещу Мартин В. Работи се и по версия взривът във вилата да е свързан с бизнеса на семейството.