Здраве

Полезни храни при панкреатит

  21.03.2017 10:28             
Полезни храни при панкреатит

/Продължава/
Боровинки
Боровинките са много богати на антиоксиданти, потискащи възпалението. Съединенията в тези малки сини плодчета имат особено влияние върху потискането на панкреатита конкретно. Антиоксидантите неутрализират действието на свободните радикали, предизвикващи не само възпаления, но и тумори и стареене на клетките на органите.
Тофу
Нивата на наситени мазнини в кръвта имат пряко негативно влияние върху панкреаса. Панкреатитът бива предизвикан именно от мазнините в организма, а тофу е средство да ги намалите. То е чудесен заместител на обикновеното сирене, богато на наситени мазнини.
Гъби рейши
Гъбите рейши също са много богати на антиоксиданти, полезни при панкреатит. Намират се по-трудно у нас, но не е невъзможно. Те контролират и секрецията на инсулин и повлияват на възпалението.
/Продължава/.