Спорт

Кметица даде куп награди на турнир, Ботев 2000 взе купата

  20.03.2017 12:38             
Кметица даде куп награди на турнир, Ботев 2000 взе купата

Дамите на Ботев 2000 /Враца/ спечелиха турнира по футбол, организиран от кмета на Софрониево Демира Димитрова в женския месец. 4 тима се пуснаха в надпреварата. Ботев 2000 достигна до спора на купата, след като се наложи с 5:0 над Брусарци с хеттрик на завърналата се в състава Галя Стефанова и попадения на Михаела Миланова и Хризантема Стелова. В другия полуфинал домакините от Ураган 33 победиха Ботев /Кр/ с 5:4 след дузпи. Формацията от Криводол поведе с 2:0 чрез Павлина Павлова и автогол, но Милена Тошкова направи резултата 2:2, не и без помощта на вятъра. При изпълненията от бялата точка, късметът отново бе на страната на Ураган 33.  

Редовното време на сблъсъка за третото място между Ботев /Кр/ и Брусарци изтече при 0:0. Този път при дузпите криводолчанки коригираха мерника си, а и вратарят им Петя Маринова спаси 3 изстрела за крайното 3:2 в тяхна полза.

Ботев 2000 заслужи трофея след 2:1 във финала срещу Ураган 33. Галя Стефанова и Теди Миланова бяха точни за успеха на врачанки. Организаторите раздадоха и много индивидуални награди.

„Мис 8 март“ стана Милена Тошкова от домакините. Нейните съотборнички Невена Ангелова и Мариета Александрова бяха определени за най-добри вратар и защитник. Призът за халф отиде при Хризантема Стелова от Ботев 2000. Голмайстор на турнира е Галя Стефанова от врачанската формация с 4 попадения. За най-добър нападател беше обявена капитанът на Ботев /Криводол/ Павлина Павлова.

Сред зрителите в Софрониево бяха и представители на ломския клуб Поломие.