Събития

Властта се уплаши от протест заради пътищата

  19.03.2017 14:24             
Властта се уплаши от протест заради пътищата

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще инвестира близо 214 000 лева в ремонт на третокласната пътна мрежа на територията на община Хайредин, това пише на официалния сайт на пътната агенция. Новината се появи часове преди да започне обявения за днес няколко часов протест срещу състоянието на общинската пътна мрежа. Намерението на протестиращите беше да блокират пътя на изхода на село Михайлово, където кратерите са най-много и най-дълбоки. Очевидно властта се уплаши от протеста, коментираха от организационния комитет.

По данни на пътната агенция ремонтът за 214 000 лева ще бъде извършен от сдружение „ПИМ-Т”, с което АПИ има 4-годишен договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Враца.

На сайта на АПИ е посочено, че ремонтите ще бъдат извършени през пролетта и касаят следните отсечки: 12,3 км от път III-101 между Михайлово - Хайредин - Крива бара, както и 15,8 км от път III-133 Бързина - Манастирище - Михайлово – до граница Монтана. Предвидено е машинно изкърпване на настилката, ремонт на водосток и отводняване на чешма при село Бързина и други възстановителни дейности.