България

Във вторник времето остава облачно с валежи

  13.03.2017 17:06             
Във вторник времето остава облачно с валежи

Днес до обяд ще се задържи предимно облачно и на много места в страната все още ще има валежи от дъжд, но по-слаби и на по-малко места. След пладне валежите ще спрат, а привечер и през нощта срещу вторник и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северозападен, в Източна България - северен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, а максималните ще са предимно между 7 и 12 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.
По Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд с валежи от дъжд. След пладне валежите ще спират, а през нощта срещу вторник и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 8 - 10 градуса. Вълнението на морето е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8 градуса.
В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. След пладне валежите ще спрат а привечер и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4 градуса.
През следващите два дни облачността ще бъде по-често значителна. Все още ще има и превалявания, слаби и на отделни места. Вятърът ще е слаб до умерен, предимно от северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат - ще бъдат между 8 и 13 градуса, минимални, в повечето райони - между 0 и 5 градуса.