Събития

17 дами подредиха изложба

  07.03.2017 15:40             
17 дами подредиха изложба

Творби на  изящното и приложното изкуство представиха 17 дами в галерия „Кутловица” в Монтана. Организатор на събитието, което е посветено на 8 март, е дружеството на художниците „Тенец”.

Пейзажите на Таня Василева са познати на публиката. И този път дамата участва с няколко платна. Нейните пейзажи в пастелни тонове са толкова ефирни и нежни.

Лорета Велкова – носителка на наградата за приложно изкуство от националното биенале “Тенец 2016”, приковава вниманието с неповторимия колорит на своите декоративни пана, вдъхновени от чипровския килим.

Керамика показва Светлана Иванова, ученичка на   пpoф. Бoжидap Бoнчeв. Малките пластики на Марияна Тодорова - трио слонове и врани, са сред най-атрактивните експонати.

Алис Колева и Десислава Григорова са най-малките участнички. Двете все още не са завършили гимназия, но впечакляват с таланта си. Алис показва живопис, а Деси  -  инсталация.

Посетителите на дамския вернисаж могат да видят и картини на доказаната художничка Рени Петрова. Рени е  доайен на дамите художнички, а изминалия сезон беше много ползотворен за нея и заради участията й в няколко пленера по живопис.

Изложбата откри кметът Златко Живков. Той поздрави дружеството на художниците „Тенец”, че събра кураж и през миналата година възстанови събитието, където дамите – творци се срещат с публиката си през март.