Събития

Приеха бюджета на Асоциацията по ВиК във Врачанско

  07.03.2017 15:13             
Приеха бюджета на Асоциацията по ВиК във Врачанско

Областният управител и Председател на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД - Враца Момчил Младенов, откри редовно Общо събрание на структурата. На него присъстваха представители на седем от общо десетте представители на общините във Врачанско с изключение на Общините Борован, Криводол и Хайредин.

С 93% единодушие бяха приети дневният ред и четирите точки от него-Бюджета на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Враца за 2017 г.; Отчета за изпълнение на бюджета и за дейността през 2016 г.“, както и Годишният финансов отчет за предходната година.

Главният секретар на Асоциацията Петя Донова направи кратка презентация относно процедурата по отписване на активи –ВиК инфраструктура Публична общинска собственост и Публична държавна собственост от баланса на ВиК оператора“ВиК“ ООД-гр.Враца и последващото им завеждане в балансите на публичните собственици-общините от Област Враца и Областна администрация в лицето на Държавата.

„Експерти от Областна администрация-Враца съвместно с  Асоциацията ще окажат необходимата методическа помощ на общините във връзка с осъществяване на процедурата по отписване на ВиК активите.“, уточни областният управител Момчил Младенов.