Крими

Джип избухна на пътя между Враца и Криводол СНИМКИ

  07.03.2017 11:22             
Джип избухна на пътя между Враца и Криводол СНИМКИ

Извънредно произшествие затвори малко след 10 часа за около 90 минути днес второкласния пътя между Враца и Криводол. Инцидентът е станал в района на врачанските лозя, научи отново първи konkurrent.bg, преди да бъде преписан от останалите медии.

Според наш източник, возилото, което гори - джип, е с газова уредба. То е теглело платформа с още един високопроходим автомобил на нея, когато по неизвестни все още причини избухнал в пламъци. Шофьорът успял да се обади на тел.112.

На място бяха повикани пожарникари и полицаи. Заради опасността от нов инцидент, движението по второкласния път беше спряно, а за около час и половина от двете страни на шосето се образуваха опашки. Към 11.30 часа трафикът беше възобновен.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват използването на път Е 79, докато трафикът между Враца и Криводол се нормализира. При гасенето и вследствие на аварията има стекли се гориво-смазочни материали, които биха предизвикали нов пътен инцидент.

Припомням, че това е единствената пряка връзка между двата града. Шосето беше ремонтирано с около 5 000 000 лева през миналата година и затова е предпочитано за движение от хиляди шофьори във Врачанско.