България

Продават Телефонната палата, очакват се оферти за милиони

  03.03.2017 10:16             
Продават Телефонната палата, очакват се оферти за милиони

Тръжна процедура за продажбата на Телефонната палата в София организира международна консултантска компания за бизнес имоти, която работи на българския пазар от години. Това стана ясно от съобщение до медиите от компанията. Според проучване на ПИК се очакват оферти за милиони.

Търгът ще се проведе по задание на собственика „Българска телекомуникационна комапния“ ЕАД. Кандидатите за участие в процедурата могат да заявят интерес до 15 март, след което ще получат достъп до документацията по сделката. До нейното приключване  няма да се предоставя информация за хода на продажбата поради изискване за конфиденциалност.

Телефонната палата е една от емблематичните сгради в центъра на София, завършена през 1949 г. по проект на арх. Станчо Белковски и арх. Борис Йолов. Имотът е със статут на паметник на архитектурата с огромна значимост в историята на българските телекомуникации.

Сградата е разположена на ключово място на ул. „Гурко“ 2-4 с пешеходен достъп до редица държавни и общински институции, банки, хотели, културно-исторически обекти и др. Включва 6 етажа с обща площ 17 401 кв. м. Разгънатата застроена площ е 13 500 кв. м.