Здраве

Внимание, болката между плешките може да е предупреждение за рак

  03.03.2017 08:50             
Внимание, болката между плешките може да е предупреждение за рак

Независимо дали става дума за позата в седнало положение или стоите изправени в продължение на часове по време, или имате стрес в ежедневието, има безброй причини за това състояние. Тези предупредителни знаци, които ще прочете в текста, могат да ви подскажат дали имате по-страшно заболяване – рак. Най-обсъжданият вид болка в гърба е долната част на гърба, но какво означава, когато се усеща болка в раменете и гръдния кош ?

Горни болки в гърба

Вашата горна част на гърба се определя като региона на гърба, варираща от основата на шията надолу към долната част на гръдния кош. Болката в тази област често се описва като тъпа, парене, или остра болка, която може или не може да бъде придружена от стягане на мускулите и скованост.

Това състояние често е причинено от:

-Пренатоварване, мускулна треска, или нараняване на мускулите, сухожилията и дисковете, които поддържат гръбнака. -Лоша стойка -Натиск и напрягане върху гръбначните нерви от някои проблеми, като дискова херния, които могат да бъдат придружени от болка, излъчваща се надолу към ръцете, както и изтръпване. -Фрактура на един от прешлените. -Остеоартрит, причинен от разрушаването на хрущяла, който смекчава малките фасетни стави на гръбначния стълб. -Миофасциална болка, която се отразява на съединителната тъкан на мускул или група от мускули.

Повече тревожни симптоми включват:

- Слабост в ръцете или краката . - Изтръпване на ръцете, краката, гърдите, или корема . - Загуба на червата или контрол на пикочния мехур.

Ако изпитвате болки в гърба с някой от симптомите по-горе, да се потърси лекарска помощ незабавно. Вие може да имате признаци на заболяване на жлъчния мехур, инфекция или рак.

Болки в гърба: Неизвестен симптом на рак

Долна болки в гърба може да бъде симптом на рак на дебелото черво , ректума, или яйчника, които имат метастази в околните райони. На гърба, тумори на гръбначния стълб могат да причинят болка в гърба от разширяване на костта или от отслабване на костта. Това от своя страна може да доведе до гръбначни фрактури , компресия (притискане) на нервите, или спинална нестабилност. За разлика от време на време от болките в мускулите, това предизвиква болезненост и дискомфорт в костите. Когато болката се усеща между раменете , тя може да бъде признак на рак на хранопровода или рак на белия дроб, рак на черния дроб също е известно, че причинява изразена болка в гърба.

Начално средство за болки в гърба

Ако изпитвате хронична болка в гърба , винаги е добра идея да посетите Вашия лекар и да получите професионално мнение относно състоянието ви, особено ако е придружена от други симптоми. Ако болката е дълбоко мускулна, може да намерите облекчение чрез йога, физиотерапия, акупунктура, топли / студени компреси и топла солена баня. Можете също да опитате различна позиция за спане.

За трайно облекчение на тези участъци в ежедневието:

Гръден участък

-Стойте в рамката на отворена врата, хванете и с двете си ръце рамката на вратата над главата си. -Леко се наведете напред, докато почувствате разтягане в предната част на раменете си. -Задръжте 15 секунди. -Повторете два до три пъти.

Коремна преса

-Седнете изправен с ръцете си от двете ви страни. -Изстискайте плешките заедно, доколкото можете. -Задръжте за пет секунди. -Правете две серии по 15 повторения.

Гръден участък

-Седнете на пода с краката си изправени пред вас. -Хванете краката си, точно над коляното и наведете главата и шията си към пъпа. -Задръжте, като преброите 10 до 15 секунди. -Повторете три пъти.

Лежане на коляното

-Легнете по гръб с ръце и крака си протегнати. -Дръжте двете ръце навън и спуснете срещу земята. -Свийте дясното коляно към вас и го свийте в лявата част на тялото си. -Задръжте в продължение на 20 секунди. Повторете от другата страна.

Йога котка

-Застанете на колене на земята с ръцете си успоредни на раменете и коленете си, успоредни на бедрата. -Издишвайте и леко извийте гръбнака, като погледнете към тавана. -Вдишайте и стегнете основните си мускули, като извивате гърба си като котка. -Задръжте в продължение на 10 секунди. -Повторете 10 пъти.

Blitz.bg: