Крими

Поръчкова била акцията на ГДБОП, твърди арестувания монтански адвокат

  02.03.2017 17:11             
Поръчкова била акцията на ГДБОП, твърди арестувания монтански адвокат

Арестуваният с още трима след акция на ГДБОП адвокат от Монтана Васил Върбанов дал обяснения  пред разследващите органи , че срещу него се провежда поръчкова наказателна акция, научи „Конкурент”.  Арестът му бил  репресия за това, че е сигнализирал прокуратурата за извършено източване на търговско дружество на немски граждани. Били извършени присвоявания и обсебване на активи за над 1000 000лв., множество документни престъпления , за които адвокатът твърди, че има доказателства.

Монтанският адвокат Върбанов бе арестуван след предизвикана от специализираната наказателна прокуратура акция за задържането на организирана престъпна група, която е извършвала рекет, изнудване, присвоявания, грабежи и е съставяла документи с невярно съдържание.

Повдигнати са обвинения на четирима от общо петима участници в рекет и присвоявания на територията на София и Монтана. Четиримата са задържани при специализирана операция на 1 март, предстои повдигане на обвинение на петия участник в престъплението, съобщиха от прокуратурата.