Спорт

Емил Костадинов зарадва децата на Локо /Мз/, срещна се и с кмета

  28.02.2017 11:03             
Емил Костадинов зарадва децата на Локо /Мз/, срещна се и с кмета

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов и заместник-изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов се срещнаха с кмета на Мездра Генади Събков. По време на дискусията бяха обсъдени проблемите на детско-юношеските школи на клубовете у нас и свързаното с това желание на БФС да подкрепи и стимулира развитието на спортни практики у подрастващите, както и възможностите на общинската администрация да подпомогне развитието на футбола.

„Беше много лесно да се откажем от поддържането на стадиона в Мездра, но решихме, че община с толкова богата спортна история трябва да има поне едно представително съоръжение, което да обслужва нуждите на футболните отбори в общината. Планираме да вложим допълнителни средства за поддържането на терена с изкуствена настилка и за доизграждането на започнатото помощно игрище в източната част на спортния комплекс. Главната ни цел е да правим всичко възможно нашите деца да спортуват при добри и безопасни условия“, заяви по време на срещата Генади Събков.

Представителите на БФС, придружавани от председателя на Областния съвет във Враца - Милен Бельов, посетиха градския стадион и присъстваха на тренировка на детско-юношеските формации на ФК Локомотив, водена от треньора Иван Георгиев-Саки. Футболната легенда Емил Костадинов и Антон Попов подариха на школата нови спортни екипи и футболни топки, като се снимаха и за спомен с талантите.