Събития

Искат намесата на Цацаров с нови факти по делото “Миджур”

  24.02.2017 16:47             
Искат намесата на Цацаров  с нови факти по делото “Миджур”

Нов сигнал да главния прокурор  Сотир Цацаров и шефа на ВНС Лозан Панов във връзка с гледаното в окръжния съд във Видин дело за взрива в завода за боeприпаси „Миджур” край с. Горни Лом пратиха от Асоциацията на свободното слово  „Анна Политковская”  и  Независимото дружество за защита правата на човека. В него се твърди, че със съучастие на прокурор и съдия се прикрива истината за трагедията от октомври 2014 г.  Видинският съд обаче отхвърли поисканият отвод на двамата магистрати.

„Съдът е разрешил на вече бившия собственик на завод “Миджур” подсъдимият Валери Митков да напусне България от 2 февруари. до 4 март  т.г., за  да посети Гърция, се казва в сигнала до обвинител № 1 на републиката.  -  Настояваме да извършите незабавна проверка на този факт, защото се налага обоснованото предположение за възможността   Митков да успее при лични срещи противозаконно да окаже влияние на двамата гръцки граждани  Михаил Хартофилис и Томас Папос преди предстоящите им изслушвания по делото като свидетели.”

В подкрепа на  това съмнение се посочва факта, че наскоро подсъдимия Митков посетил с. Горни Лом, срещнал се с работници от завода и обещал да им даде парични премии. Заради това авторите на сигнала настояват незабавно да бъде сменена мярката за неотклонение на подсъдимия Валери Митков и му се наложи “домашен арест” за времето на съдебното разследване.

Подробности четете във  в. „Конкурент”.