Събития

Ученици от Белоградчик отравиха послания за човечност и толерантност

  23.02.2017 15:48             
Ученици от Белоградчик отравиха послания за човечност и толерантност

В НУ „Васил Левски“ в Белоградчик отбелязаха Деня на розовата фланелка. Последната сряда на февруари е обявена за Ден на борба с тормоза в училище. Участниците в инициативата носят розово, за да символизират своята позиция по проблема. Това в България се случва от 2012 г., а за първи път става в канадско училище през 2007 г.

Световната инициатива бе подкрепена от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик. На видно място в НУ „Васил Левски“ бе поставено табло „Разбирателство, вместо насилие в моето училище“, което бе и мотото на кампанията тази година. Бяха изписани тематични послания за толерантно поведение. Облечени в розово учениците носеха стикери в знак на съпричастност към проблема и отправиха апел за доброта, човечност, обич и толерантност. Членовете на местната комисия раздадоха много розови балони.

„Необходимо е родителите и учителите да се научат да разпознават насилието, за да бъде елиминирано в зародиш“, призоваха организаторите на инициативата.