Събития

Светила на кардиологията правят прегледи в Монтана

  22.02.2017 16:13             
Светила на кардиологията правят прегледи в Монтана

Нова поликлиника отваря врати в началото на април в Монтана. В медицинския център ще работят водещи специалисти по съдови заболявания, които ще преглеждат пациенти, които имат направления от личните лекари, но и такива, пожелали сами срещу заплащане да бъдат консултирани от светилата в областта на съдовата хирургия и кардиологията.

Лекарите от “Сити клиник-Свети Георги” огласиха намеренията си за развитието на болницата пред кмета Златко Живков, който отиде при тях.

И в момента светила на кардиологията преглеждат в Монтана. Професор Младен Григоров приема всеки четвъртък безплатно пациенти. Той ще продължи дейността си и в поликлиниката.

Националният консултант по инвазивна кардиология доц. Иво Петров,  ангиологът проф. Лъчезар Гроздински, кардиологът проф. Найденка Златарева, ще са на разположение на всички пациенти от началото на април. Те и в момента лекуват хора в Монтана.

От юни миналата година болницата има отделение по инвазивна кардиология. Здравното заведение разполага и със спешно отделение. Винаги има дежурни реаниматори и инвазивни кардиолози, които оказват адекватна помощ на нуждаещите се.

„Изключително съм доволен, че в Монтана има толкова добри лекари, които помагат на хората. Важно е нашите съграждани да знаят, че винаги, когато се наложи има кой да се погрижи качествено за тяхното здраве”, подчерта кметът Златко Живков.