Спорт

Наши треньори вдигат нивото, ще учат за лиценз УЕФА "А"

  22.02.2017 14:07             
Наши треньори вдигат нивото, ще учат за лиценз УЕФА \

Наставници от региона повишават квалификацията си в българската треньорска школа по футбол. В започващия през март курс за лиценз УЕФА „А“ е приет Ивайло Димитров. Помощник-треньорът на Ботев /Враца/ ще учи заедно със своя съгражданин Валентин Илиев и колегата си от ДЮШ на Монтана Светлан Кондев. Групата им е общо от 25 човека. Сред 5-те резерви е наставникът на лидера в Северозападната Трета лига Кариана /Ерден/ Георги Владимиров.  

„Във връзка със значителния интерес /92-ма кандидати за 25 места/ за придобиването на УЕФА „А“ лиценз и необходимостта от кадровото осигуряване на футболните клубове, съгласно наредбите на БФС, ръководството на БТШФ направи промени в графика на курсовете и приема на курсисти“, съобщиха от школата. Първият семестър за групата на Димитров, Илиев и Кондев ще е в периода 20-24 март, като до 2 март приетите трябва да внесат пълната такса за обучението си.

„Курсист, който не спази срока се счита за отказал се и на негово място се поканва съответната резерва. Участниците трябва да представят в първия учебен ден и застраховка „Злополука“ за цялото времетраене на курса, включително и дните за полагане на изпитите“, уточниха от БТШФ.

Врачанинът Цветомир Валериев, който е помощник-треньор на столичния Левски е в курса за лиценз УЕФА „А“, който започва от 25 септември. Групата засега е само от 8 човека. Останалите места ще бъдат запълнени с кандидати, завършили специалност „Футбол“ в НСА „Васил Левски“. Те могат да подават документи в периода 25 юни и 25 август.

От 27 февруари до 2 март ще е първият семестър на курсистите за лиценз УЕФА „С“. Сред 28-те новоприети са монтанчаните Бисер Ефремов и Деян Кирилов, берковчаните Цветан Живков и Мирослав Соколов, както и помощник-треньорът на Кариана Калин Костадинов.