Спорт

ФК Първа Атомна стана ОФК, зам.-кмет смени Бандерата

  21.02.2017 11:39             
ФК Първа Атомна стана ОФК, зам.-кмет смени Бандерата

Сдружението с нестопанска цел ФК Първа Атомна да стане ОФК Първа Атомна,  реши Общото събрание. За преобразуването в общински футболен клуб, „Конкурент” писа първи още в началото на 2017 г. Основната цел на трансформацията е финансовата стабилизация на отбора и школата.

„Най-добрият вариант за футбола в Козлодуй бе клубът да стане общински при положение, че няма кой да го спонсорира. Законодателството не позволява държавните предприятия в региона като АЕЦ „Козлодуй”, ДП РАО и др. да ни помагат пряко. Преобразуването ни ще позволи мъжкият тим и детско-юношеската школа да се развиват успешно. Талантите от града ни заслужават подкрепа”, заяви досегашният президент Станислав Стоянов-Бандерата. Председател на Управителния съвет на ОФК Първа Атомна стана зам.-кметът Юрик Мартинов, като в управата влизат и трима общински съветници. Бандерата остава като член на УС и ще продължи да се занимава със спортно-техническата работа в клуба.

Първа Атомна завърши на 9-а позиция през есенния полусезон в Северозападната Трета лига с актив от 16 т. и де факто няма да има проблеми със запазване на мястото си в дивизията.