Събития

ОБНОВЕНА Мост по Е79 се разпада /СНИМКИ/

  21.02.2017 10:51             
ОБНОВЕНА Мост по Е79 се разпада /СНИМКИ/

Мост по международния път Е79, по който на ден минавата по хиляди превозни средства, се разпада, алармираха местните хора. Пътното съоръжение се намира край разклона за криводолското село Краводер. Според жители на селата Краводер и Ботуня, които са подали и сигнал до тел.112, ако държавата не обърне внимание, съвсем скоро мостът ще се срути и ще предизвика трагедия, подобна на тази от тунел „Ечемишка“.

„Така е от години. Всеки път, когато стане някакъв проблем, запълват дупките и мислят, че всичко е решено. Но как можеш да закърпиш асфалт с тенеке от сирене или найлонов плик? Вижте какви дупки са се озъбили, каква арматура е... Какво да чакаме – да стане като в тунел „Ечемишка“ ли, за да ни обърнат внимание. Тук ежедневно минават тирове, натоварени с по 20-30 и повече тона товари. Страшно е, разберете! А у нас държавата я няма“, каза Петър Йорданов от близкото село Ботуня, който беше излязъл на импровизиран протест край рушащия се мост.

„Жена съм и за мен е страшно. Мостът се тресе всеки път, когато по него мине кола, тир или каквото и да било превозно средство. Дупките са такива, все едно е станало земетресение“, каза Ивелина Йорданова.

Кметът на село Ботуня – Ивайло Диманов, каза, че той е подал сигнал до тел.112, защото откворилите се дупки застрашават всички преминаващи по съоръжението. „Предупреждаваме, викаме медиите, но после нещата отшумяват и нищо не се случва. Трасето е опасно и се нуждае не от авариен, а от основен ремонт. Мостът е в такова състояние от години насам“, каза Диманов. Близо до него беше и колегата му от Краводер Илия Перчинков, чиито съселяни също излязоха на импровизирания протест. Редом до недоволните беше и кметът на община Криводол Петър Данчев.

Областният управител Момчил Младенов дойде на проблемния участък, за да успокои хората и да им каже какво е предприела държавата.

Цялата история четете утре в "Конкурент"