Свят

Уволниха тази жена от работа, била твърде красива (СНИМКА)

  21.02.2017 06:57             
Уволниха тази жена от работа, била твърде красива (СНИМКА)

Британка е уволнена от работа в телевизионна компания в Лондон, защото била твърде красива, съобщава Independent, цитиран от profit.bg Ема Хълс твърди, че мениджърът й в UNIT.TV в Сохо й казал да напусне само пет минути след началото на смяната й, защото „трябвало да бъде на модния подиум“. „Предполагаше се, че трябва да свършим работа в 18 ч., така че пристигнах в 9.30 и започнаха да ми обясняват какво трябва да правя. След това ме изпратиха да снимам и получих съобщение от агента ми, в което пишеше, че вече нямат нужда от мен“, разказва Ема.

„Отидох да говоря с мениджъра и той ме попита дали не съм модел и участвам ли в модни ревюта. Имах червило, но според мен то не беше неподходящо. Бях облечена с риза и панталони, наистина не смятам, че видът ми беше неуместен. Мениджърът взе номера ми и предложи да отидем да пийнем“, допълва Хълс.
Тя била разочарована от уволнението. „Може би тази компания наема невзрачни хора и може би не те вземат, ако не изглеждаш по този начин. Може би ги разсейвах“, пита се младата жена.

„Работя и като оператор, работила съм за много различни компании и никоя не ме е уволнявала заради начина, по който изглеждам. Особено в творческа агенция трябва да сте свободни да носите, каквото искате“, не крие разочарованието си Ема.

Компанията признала за инцидента и съобщила, че въпросният мениджър, който бил на поста си по-малко от три месеца по онова време, вече не е на работа там.

„Решихме да не продължаваме договора му и го прекратихме след третия месец. Сметнахме, че той не е добър избор за нас и някои от нещата, които вършеше, не отговаряха на политиката на компанията“, казва Адам Лъкуел, собственик на UNIT.TV.

През януари над 150 000 души подписаха петиция в подкрепа на рецепционистката от Лондон Никола Торп, която беше уволнена, след като отказала да носи високи токчета. 27-годишната жена пристигнала във финансовата компания PwC и получила указания да носи обувки с височина на тока от 5-10 см.

Когато отказала и се оплакала, че няма подобно изискване за колегите й мъже, ръководителят й я уволнил, без да й плати.