Събития

Във Видин издигнаха „Не подкрепям никого” за кандидат на парламентарните избори

  20.02.2017 18:46             
Във Видин  издигнаха  „Не подкрепям никого” за кандидат на парламентарните избори

Уникален кандидат за народен представител бе издигнат от гражданско обединение „Единни за промяна” във Видин. Оттам обявиха, че започват масирана предизборна кампания в подкрепа на последното квадратче в интегралната бюлетина – „Не подкрепям никого”.

На пресконференция членовете на сформирания инициативен комитет, оглавяван от Росица Кирова, заявиха категоричната си позиция за промяна на порочната система, която работи единствено и само в услуга на партийните елити. От „Единни за промяна” са категорични, че работата на следващите депутати трябва да е промяна на избирателната система и след това незабавно разпускане на парламента. Промяна с нови парламентарни избори по нови правила с мажоритарен вот.

„Крайно време е гласовете на българските граждани да отразяват реално доверието им в народните представители. Сегашната система не само лишава видинчани от избор, но ги лишава и от достойнство. Затова призоваваме всички видинчани, всички българи, които не са доволни от системата, които искат личности, а не партийни марионетки в Народното събрание, да излязат на 26 март и гласуват за „Не подкрепям никого”, заяви Росица Кирова.

От гражданското обединение обявиха, че изборът им на кандидат е резултат от многобройни срещи и разговори със свои съмишленици, приятели и съграждани, които заявяват нетърпимост и несъгласие с предлаганите им кандидатури за депутати, неизменно и вот след вот спускани и определяни от партийните централи. Гласувайки за  „Не подкрепям никого”, избирателите ясно ще заявят, че не са съгласни със системата и няма да дават всяка година по 11 лева, за да поддържат партийната хранилка, обявиха от „Единни за промяна”.

Членовете на обединението не спестиха и възмущението си, че на поредния парламентарен вот водачи на партийните листи отново са хора, които с годините са доказали, че не могат и не искат да направят нищо за подобряване живота на жителите в обезлюдяващия с всеки ден Северозападен край на България.

„Нашият кандидат няма да влезе в парламента, но ще представлява всички видински граждани, които не са съгласни със сегашното статукво", каза Милен Милчев. Той изрази увереност, че кандидатът на „Единни за промяна” ще победи не само във Видин, но и в България, защото хората са отвратени от партиите и от послушниците им. И с този избор хората по категоричен начин ще обявят своята воля за промяна.

От „Единни за промяна” призоваха всички гласоподаватели да упражнят правото си на вот. „Ако са доволни от това, което им предлагат партийните листи, ако са доволни от несменяемите си депутати - да гласуват за тях. На всички останали, а вярвам те са огромната част от нашия народ, ние предлагаме един различен кандидат, с различна гледна точка, с различно мислене. Видинските граждани, гражданите на България сериозно трябва да се замислят - не е ли време да сменим системата! Да покажем, че сме против това, което ни предлагат политиците. Да покажем, че искаме промяна, която да прекъсне кошмара, в който живее българското общество”, допълни още Росица Кирова.