Събития

Красен Кръстев: Трябва да признаем направеното от ГЕРБ

  20.02.2017 16:35             
Красен Кръстев:  Трябва да признаем  направеното от ГЕРБ

Красен Георгиев Кръстев е народен представител от ПП ГЕРБ в 43-о Народно събрание, избран от Врачанска област. Роден е на 19 ноември 1974 г. Дипломиран икономист. Бил е заместник-директор на РЗОК-Враца /2010-2014 г./ и общински съветник в Бяла Слатина. Той е доказателство, че хората обичат мажоритарния вот, тъй като на парламентарните избори на 5 октомври 2015 г. заради повече преференции измести поставения на втора позиция в партийната листа екскмет на Враца и бивш социален министър Тотю Младенов.

Г-н Кръстев, доволeн ли сте от участието си в 43-то Народно събрание?

Да отстояваш и защитаваш ежедневно гражданския интерес, като депутат от най-бедния регион на Европа, е огромно предизвикателство. Знаех, че е така, още преди жителите на област Враца да ме посочат за техен представител в парламента. В последните 2 години се бях посветил единствено и само на работата ми като народен представител от Врачанския регион. Всичко друго беше на заден план. Не съм от хората, които обичат да се хвалят. Направих десетки срещи в населени места от цялата област, където наистина крак на народен представител не беше стъпвал. Помагах, съветвах, разяснявах, дарявах. Участвах и в редица законодателни инициативи. Моята цел винаги е била да се опитам да съградя липсващата връзка между хората от нашия край и държавата. Задачата е трудна и не става с магическа пръчка, колкото и да ми се иска. Доверието към държавността не е високо, но с личното си отношение и внимание към всеки гражданин в приемните ми дни се старая да допринеса за изграждането му.

Какво свършихте за своите избиратели през изминалите  26 месеца?

Не съм работил само за избирателите на една или друга политическа сила, а за всички хора от област Враца. Като народен представител успях да защитя няколко важни проекта за областта и за общините  в нея. Работните срещи с висшата държавна администрация дават резултати. Пътища от третокласната пътна мрежа в област Враца бяха ремонтирани след мое съдействие и настояване. Реализираха се социални и образователни проекти, за които също помогнах. Църкви в 6 населени места на две общини бяха ремонтирани с мое съдействие.

Цялото интервю можете да прочете в днешния брой на в. "Конкурент"