Събития

Пращаме лично до кмета сигнали за нередности

  20.02.2017 16:21             
Пращаме лично до кмета сигнали за нередности

Сигнали за градски нередности приема отскоро, чрез ново мобилно приложение кметът на Враца Калин Каменов, научи „Конкурент”. Градоначалникът възприел новата технология, която предоставят авторите на платформата „Аз-кметът”. Приложението е ново и вече се ползва успешно и в други български общини – София, Бургас, Банско и др. То се инсталира безплатно на мобилни телефони, като дава директна връзка с градоначалника и с общинската администрация, а благодарение на иновацията хората могат бързо и удобно да снимат и пращат сигнали за нередности от града, в който живеят.

„Гражданите на Враца могат заедно с общинската администрация лесно да си сътрудничат за решаването на различните градски проблеми чрез активна гражданска позиция”, написаха в профила си във Фейсбук администраторите на „Аз-кметът” и благодариха на Калин Каменов, че Община Враца вече е част от тяхното „семейство”.

От няколко дни врачани активно си сътрудничат с общинската администрация чрез „Аз-Кметът“, като първите сигнали за нередности вече са факт. Първият е за проблем с пътната настилка на ул. „Георги Апостолов“ 1-А в града, изпратен от врачанката Весела Тодорова. Добрил Тошев също проявил активност и чрез "Аз-Кметът" сигнализирал за две други нередности, които чакат решение.

„Браво и благодаря за примера, който давате! От екипа на "Аз-Кметът" насърчаваме жителите да бъдат внимателни и се надяваме и вярваме, че Община Враца ще вземе своевременни мерки“, пишат администраторите на „Аз-кметът” и обясняват, че според регламента Община Враца приема сигнала, поставя го в статус "в обработка", дава конкретен план за решение и по този начин поставя печата "обещано" върху сигнала. Резултатите се оповестяват на страницата на „Аз-кметът“ във Фейсбук. Иновацията позволява всеки да проследи дали проблемът е отстранен и в какви срокове.