Събития

Ясни са основните играчи за депутати

  19.02.2017 14:19             
Ясни са основните играчи за депутати

Ден преди да изтече крайния срок за регистрация на кандидатите за депутати, вече има яснота за това кои ще са основните играчи на предсрочните парламентарни избори. Оставащите въпросителни са малко, а повечето водачи и останалите в списъците вече са уточнени, установи проверка на „Конкурент“.

Твърде гореща ще е битката между ГЕРБ и БСП в трите областни града на региона. Във Видин Филип Попов се изправя срещу познат противник – Владимир Тошев. В Монтана борбата ще е уж срещу нови играчи – областният лидер на ГЕРБ Делян Димитров излиза срещу Атанас Костадинов, ексзаместник-министър в правителството на Орешарски. Във Враца промяната в БСП се олицетворява чрез Иван Генов, който води социалистите. Срещу него май ще е областният лидер на ГЕРБ Петя Аврамова.

Доста атрактивна са и остаталите претенденти – патриотите заложиха на своите областни координатори – във Видин водач е човекът на НФСБ Росен Живков, в Монтана – на „Атака“ Адриан Асенов, а във Враца – Красимир Богданов от ВМРО.

ДПС хвърли бомбата, размествайки водачите си, като в последния момент изпраща ексфинансовия министър на Орешарски – Петър Чобанов да „танцува“ във Враца, а на мястото му се появи бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов.

Силни кандидати на изборите вади и коалицията Реформаторски блок, която залага както и досега в Монтана на Борислав Великов. Според последната неофициална информация водач на листата на реформаторите във Враца ще е бившият заместник-председател на парламента Явор Хайтов.

Още за кандидатите четете в днешния в. „Конкурент“