Събития

Ето кои искат да са депутати от БСП във Враца /ОБНОВЕНА/

  19.02.2017 13:08             
Ето кои искат да са депутати от БСП във Враца /ОБНОВЕНА/

Националният съвет на БСП одобри на пленум в неделя окончателния вариант на листата от кандидати за депутати от врачанската листа в 44-ия парламент. Форумът прие предложенията на областния съвет, а към известните 8 имена добави още три.

Водачът Иван Генов беше определен преди седмица. Веднага след бившия изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ е поставен екскметът на Враца Николай Иванов.

Директорът на врачанския Драматично-куклен театър Анастас Попдимитров е на трета позиция. Той е номиниран от гражданската квота. Завръщането на Попдимитров в червените редици е историческо, тъй като той не членува в столетницата от 2003 г. след разрива в партията, белязал загуба на кметските избори във Враца.

Без промяна останаха четвъртата и пета позиции, като на тях бяха предложени общинският шеф на БСП в града под Околчица Цветелина Дамяновска и управителят на мездренската болница д-р Илияна Михайлова.

Националният съвет направи промени в следващите позиции, като между шесто и 10-о място постави претенденти, номинирани от червените структури, а 11-а и 12-а са останалите предложения от гражданската квота – Ива Иванова от Оряхово и стоматологът от Роман д-р Роза Цветкова.

Иначе шести е Петър Станев от Борован, седми Николай Петранов от Оряхово, следват ги екскметът на Роман Красимир Петков, Даниела Цолова от Козлодуй и Цветан Ралчовски от Роман.

Очаква се БСП да регистрира листата си в ранния следобед в понеделник пред РИК във Враца.