Здраве

Топ 10 на най-лековитите подправки

  19.02.2017 10:17             
Топ 10 на най-лековитите подправки

/Продължава/
Куркума. Тази ценна подправка, използвана в почти всяко ястие в Индия, е изключително полезна за човешкия организъм. Тя притежава доста мощно действие. Предотвратява растежа на раковите клетки, има противовъзпалителни и антисептични свойства, намалява подуванията. Счита се, че предпазва и от Алцхаймер. Куркумата също така действа като антиоксидант, който спомага за намаляване на холестерола и за по-добра работа на сърцето.
Канела. Тя е аюрведическа подправка, имаща редица полезни свойства. На първо място тя е една от най-мощните в борбата с високата кръвна захар и диабета. Освен това канелата има и завидни противовъзпалителни свойства.
Босилек. Доказано има ползи в борбата с високия холестерол, диабет тип 2, стреса и различните видове болки.
Джинджифил. Познаваме го като натурален антибиотик. Джинджифилът повишава имунната система, бори се с бактериите и възпаленията, потиска артрита, главоболието, стомашните проблеми, гаденето.