България

Потресаващо! Разфасоваха блъснат кон на пътя (ВИДЕО/СНИМКИ 18+)

  19.02.2017 07:45             
Потресаващо! Разфасоваха блъснат кон на пътя (ВИДЕО/СНИМКИ 18+)

Опасните коне по пътя, които ближат сол започват да намаляват. Очевидец разказва, че камион блъснал едно от добичетата и то изхвърчало в пряспата край пътя. След около два часа прибирайки се към Котел от работа в с.Тича, решил да спре където станал инцидента с животното, и що да види? На двадесетина метра от лобното място на злощастния кон, от него било останали само оглозгани кокали от гръдния кош, копитата, търбуха с вътрешностите и опашката. В района не се виждали касапи, нито хищници или грабливи птици. Коня бил сменил агрегатното си състояние заемайки вече обем под формата на кайма и пържоли в нечий фризер, предава kotelnews.bg. В действителност  на метри от пътя където явно е било блъснато животното, се е заформила експедитивна полева транжорна, в която четириногото е професионално разфасовано.  Леко в страни от самият път и малко в ниското почти скрити от движението, за сега неизвестните патолози подобно на хиени са извършили с рутина дисекцията прибирайки всичко ценно от трупа на коня. Кръвта  обилно обагрила снега, навява на мисълта,че добитъка най-вероятно е бил още жив след сблъсъка с камиона и е отърван от мъките си поемайки по пътя към скарата и кюфтетата.

В района освен едно разочаровано куче, за което бяха оставили само кокали и зловонна карантия, не се виждаше никой за да разкаже нещо друго за случая. Врани чакаха своя ред за да се облажат по повода. Пишем за пореден път и АЛАРМИРАМЕ всички, много внимателно да шофират в очакване на изненада. Дали коне, крави или друг добитък, тяхното внезапно появяване в района стана предпоставка за не един пътнотранспортен инцидент.  Последната ни публикация предизвика множество коментари в социалните мрежи, като често беше употребявана думата суджук и кайма. Заформи се дискусия този варварски начин ли ще ги разкара от шосето.

Гневни граждани повдигнаха темата за безстопанствената собственост и собствениците на безстопанствените единици, носещи  „стопанствено” субсидиране от онзи Eвросъюз, в който поне за сега, за въденето на кон крава и каквото се сетите, се дава повече пари от колкото за отглеждане на едно българче…

Предупреждаваме, че в краткият видео репортаж има силно натуралистични сцени с кръв и анатомични подробности на заклания кон. Да не се гледа от деца и лица с лабилна нервна система.