Свят

Естествена красота vs силикон: ето как изглеждаха истинските красавици на 80-те (СНИМКИ)

  17.02.2017 07:29             
Естествена красота vs силикон: ето как изглеждаха истинските красавици на 80-те (СНИМКИ)

Историците често са обвинявани в  това, че те изкривяват реалните събития от миналото в полза на свои или чужди интереси. А и като цяло, всякакви исторически факти винаги са обраснали във всякакви различни митове. Няма да се връщаме в миналото толкова далеч, че да използваме нещо подобно: доказателствата ни са си доста истински.   На повърхността отново изплуваха снимки на фотографа Брайди Мак, който се вихреше в далечните 80-е години на миналия век. Затова разходката ни в миналото ще засегне най-вече промените в каноните и стандартите за красота. А за сравнение ние ще използваме неговата колекция.






Първото, на което си струва да обърнем внимание, е естествеността. Онази красота за която ти май вече си позабравил. Тя все още е жива сред обикновените жени и момичета, с които ти се сблъскваш всеки ден.  







В екрана на телевизора ти чести виждаш ъгловати, облечени в странни тоалети, фрикове, които въобще не приличат на жени. Какво сравнение може да има между тях и красавиците от 80-те.  






Обърни внимание на прекрасните линии на тези стегнати и гладки тела. В колко от тях ти забеляза силикон?  







Не се ли питаш, защо гримът на тези момичета по лицето не е толкова ярък? Сякаш, неговата единствена цел е да подчертае природните дадености.  





Съвременните стандарти за съжаление изглеждат отблъскващо: затова понякога се питаш - какво беше това?  







Източник: Офигенно

Превод и редакция: БЛИЦ