Крими

Убиецът от Гложене остава в ареста

  16.02.2017 18:33             
Убиецът от Гложене остава в ареста

Врачанският окръжен съд остави в ареста 26-годишния Александър Николов, който беше арестуван за убийството на свой приятел в Гложене. Кървавата история се разигра на 9 срещу 10 февруари и потресе жителите на селото.
Въпреки нестабилното психическо състояние на младежа магистратите постановиха той да остане зад решетките с постоянна мярка за неотклонение  задържане под стража. Той е обвиняем за смъртта на 36- годишният Христо Валентинов. Той  бил открит мъртъв в апартамента си в Гложене. Мъжът  лежал гол в леглото си, потънал в засъхнала кръв, с прорезни рани по ръцете и на врата. Съдебните медици установили, че  Валентинов починал от кръвозагуба.

 Според запознати Валентинов бил в жилището си в Гложене със своя приятел от блока Александър  на разпивка в петък миналата седмица. Предполага се,че още тогава домакина е бил убит.  Съседи чули, че по някое време в апартаменат избухнал скандал и сътрапезниците се скарали. Това обаче не се случвало за първи път и никой не се обадил в полицията. В разгара на скандала гостуващият по-млад мъж грабнал кухненски нож, с който нанесъл рани по ръцете и врата на домакина си.

След това нападателят спокойно се прибрал в дома си няколко етажа по-долу. Въпреки раните си пийналият доста Христо легнал да спи без да потърси медицинска помощ за кървящата си рана на врата. Това се оказало фатално и според патолози мъжът е починал от кръвозагуба в съня си.

Александър бил задържан веднага след като било открито мъртвото тяло на Христо.  Хората в Гложене не се оказаха много изненадани от кървавата драма. В селото двамата безработни приятели били известни като безделници, които често се напивали и правели скандали по всяко време на деня. Местните твърдят, че Христо и Александър били заклети наркомани и може би са се скарали за дрога.

 Арестуваният Александър влезе в криминалните хроникии  през април миналата година, когато отнесе с „Фолксваген Венто“ рекламното табло на бензиностанция „Фар“ в Козлодуй. Тогава беше установено, че той е шофирал след употреба на алкохол и дрогиран . След като се възстановил от травмите си от катастрофата,  известно време  бил на лечение и в психиатрична клиника.