Крими

Нова схема: Ало измамници лъжат от името на МВР-шеф

  16.02.2017 15:07             
Нова схема: Ало измамници лъжат от името на МВР-шеф

Телефонните измамници измислиха нова схема за измъкване на пари от лековерни хора, научи „Конкурент“. Трима популярни врачани, които пожелаха анонимност, потвърдиха информацията ни.

Според гениалния план на ало измамниците, вече се звъни не само на възрастни, но и на по-млади хора, от които искат съдействие. Правят го обаче от името на директора на ОД на МВР в съответния град, за да не бие на очи, твърдят нашите източници.

Известен врачанин потвърди пред репортер на „Конкурент”, че е бил търсен от непознат номер, а човекът отсреща се представил за комисар Димитър Газибарски, който е директор на ОД на МВР. Телефонната молба била за осигуряването на преводач, а за целта трябвало да се добави и известна сума пари, нужна за командировката.

Когато събеседникът попитал „комисар Газибарски“ защо му звъни от непознат номер, измамникът хлопнал телефона.

От полицията напомнят на всички, че предоверяването на подобни телефонни обаждания винаги излиза скъпо за лековерните. Последната мода е мошениците да се представят за шефове от системата на МВР. Преди няколко месеца имаше вълна от „лекари“, която премина в истории, разказвани по телефона от полицейски инспектори или разследващи ченгета.