Лайфстайл

Прочетете ТОВА, ако партньорът ви е преживял изневяра

  16.02.2017 08:00             
Прочетете ТОВА, ако партньорът ви е преживял изневяра

Доверието е част от любовната връзка. Неговата липса също. Когато едни взаимоотношения са приключили с болезнена изневяра, от липса на доверие могат да страдат не само жените, но и мъжете. Следващите връзки винаги ще са белязани от миналото. Дори и да няма повод, съмненията винаги ще витаят около половинката ни. Единствено любимият човек може да помогне това да остане назад във времето. Ако вашият любим мъж има проблем с доверието и е бил жертва на изневяра в предишна връзка, вижте как да му помогнете.

Погрижете се за егото му
Мъжът, който в миналото е имал опит с невярна партньорка, вече има наранено его. Не е сигурен в себе си, обвинявал се е за това, че любимата му е предпочела прегръдките на друг. Важно е вие като настоящ партньор да се опитате да повдигнете егото му, особено ако връзката до този момент ви удовлетворява и виждате, че той полага усилия във взаимоотношенията ви.
Разговаряйте, защото комуникацията е най-добрият лек. Помогнете му да разбере, че връзката му не се е провалила, защото е бил виновен по някакъв начин. Обърнете внимание на неговите качества, умения, не пестете комплименти, когато ги заслужава.
Позволете му да разкрие пред вас още от своите положителни страни, дайте му възможност да покаже повече от своята мъжка страна във връзката ви.

Не му давайте причина да бъде ревнив
Делата винаги говорят повече от думите. В началото на всяка връзка жените се опитват да провокират ревност в мъжа, очаквайки да привлекат силно вниманието му. Не правете тази грешка. Не се опитвайте умишлено да предизвикате ревност в половинката си.
Никога не давайте повод на мъжа до себе си преминал през изневяра да мисли, че повторно може да бъде измамен. Ако ви липсва неговото внимание кажете му го, споделете.
Още по темата

Проявете разбиране
Има различни степени на ревност. Някои са така да се каже в нормите, други са опасни, способни да причинят истинска физическа болка. Ако партньорът ви е ревнив, но не болезнено, опитайте се да проявите разбиране. Да, ще има редица ситуации, в които ще ви пита защо не сте отговорили на обаждането му веднага, кой е мъжът, който сте поздравили и т. н.
Връзката с мъж, който има проблем с доверието е сложна, понякога разочароваща, но си струва да опитате. Помислете дали той си заслужава времето, търпението и усилията. След това решете дали да продължите напред сами или да откриете истинската любов заедно.

Източник: az-jenata.bg.