Свят

Мъж съди Uber, защото услугата прецакала брака му

  13.02.2017 07:13             
Мъж съди Uber, защото услугата прецакала брака му

Френски бизнесмен съди Uber с обвинението, че услугата на компанията е довела до развода със съпругата му. Мъжът иска 45 млн. долара компенсация и твърди, че всичко се дължи на пропуск в мобилното приложение на Uber, съобщава в. Le Figaro. Бизнесменът твърди, че е влязъл в профила си в приложението на Uber веднъж чрез телефона на съпругата си, за да си поръча кола. След това е излязъл от профила, но въпреки това приложението е продължило да публикува уведомления за поръчаните от него коли и дестинациите, към които пътува.

С течение на времето съпругата на въпросния бизнесмен винаги е знаела къде отива той. Тя заподозряла, че той може да ѝ изневерява и поискала развод. Остава неясно дали бизнесменът наистина е изневерявал. Въпреки това той смята, че Uber е отговорна за случилото се, защото не се е погрижила за сигурността на личните му данни и има проблеми с приложението си.

Френското издание The Local пък допълва, че дефектът е наличен само в приложението на Uber за iOS. Според неговите данни той се е появил след ъпдейт на 16-ти декември 2016 г. Самата компания е отказала коментар с аргумента, че не дискутира теми, които са обект на съдебни дела и лични събития. Делото е насрочено за края на месеца.

Това не е първият подобен проблем за Uber. В края на миналата година компанията беше обвинена, че нейни служители използват системата ѝ, за да следят движението на политици, известни личности и бивши приятели и приятелки. През 2014 г. ръководители на компанията получиха глоби в от по 20 000 долара заради подобно използване на системата.