Спорт

Дреновец атакува Трета лига с мащабна селекция, има си и клубен рейс

  09.02.2017 16:09             
Дреновец атакува Трета лига с мащабна селекция, има си и клубен рейс

Дреновец поднови отбора си в преследване на промоция в Северозападната Трета лига. След първия полусезон в областното първенство на Видин тимът изостава на 5 т. от лидера Партизани /Макреш/.

„Има достатъчно мачове, в които да наваксаме и да изпълним задачата си“, каза за „Конкурент“ играещият треньор на Дреновец Любен Любенов. Заради факта, че отборът не зимува на първото място, клубното ръководство взе решение да се раздели с 10 футболисти - Борислав Борисов, Илия Илиев, Захари Георгиев, Таско Тасев, Васил Асенов, Асен Начков, Любомир Алексиев, Вилиян Борисов, Велимир Нейков и Марин Маринов. От есента остават Румен Игнатов, Велко Каменов, Мартин Емилов, Кристиян Борисов, Методи Иванов, Найден Найденов и Димитър Минков. Любен Любенов успя да подсили Дреновец с 12 човека. Най-интересното име в селекцията е това на бившия капитан на Бдин /Видин/ и Чавдар /Бяла Слатина/ Николай Борисов, който се завръща от Англия. Останалите попълнения са: вратарят Денислав Цветанов от Ботев-Д /Димово/, защитниците Захари Петков и Александър Петров от Партизани /Макреш/, Иван Иванов от Първа Атомна /Козлодуй/, Кристиян Нейков от Ботев /Грамада/, халфовете Йордан Йорданов от Ботев-Д, Стефан Стефанов от Партизани, Павлин Димитров-Пинко от Първа Атомна, нападателите Денис Гърлов от козлодуйския клуб, Цветомир Димитров от Бдин и Кристиян Йонов от Славия /Ново село/. За техните нужди и комфорт се грижат спортният директор Васил Иванов, лекарят на отбора Евгени Цветанов и домакинът Стефан Каменов. Благодарение усилията на кмета на община Ружинци Александър Александров, председателя на местния парламент Димитрина Кирилова, управника на Дреновец Надя Иванова, която е и президент на футболния клуб, и спонсорите Таня и Мирослав Кимонови, тимът разполага вече със собствен автобус и финансово спокойствие.

„Идеята е да залагаме на момчета от региона. Това ще е така и в Трета лига, дай Боже да влезем в нея“, каза още Любен Любенов.