Събития

Помощ! Спасете ни от бай Даньо

  08.02.2017 17:55             
Помощ! Спасете ни от бай Даньо

Уважаеми читатели на "Конкурент" и сайта konkurent.bg,

Днес за пореден път една кафява медия хвърли кал по усилията на екипа ни да информира обществото - обективно и честно, за ставащото в Северозападна България. Няма да влизам в детайли, защото това е част от плана - да се обяснявам за нещо, което не съм направил. Е, няма да доказвам, че сестра ми не е курва, просто нямам такава. Не назовавам кафявата медия по име, защото тя често мени названието си, но не и основното си предназначение да очерня нормалните хора. А аз твърдя, че в "Конкурент" работят нормални и достойни хора, които заслужават уважение!

Зарекъл съм се да не отговарям на анонимници в журналистиката и ще продължавам да следвам този принцип, защото е почтено, когато има двубой той да е между ясни съперници. Според моите представи този сблъсък прилича на боксов мач, в който боксьорът от синия ъгъл се бие с боксьора от червения ъгъл. Когато единият се крие зад чужда самоличност или не подписа материалите си, или пише гнусни коментари, или измисля други маймунджулъци, за да избегне правосъдието... няма смисъл да му се отговаря.

За мен този образ е събирателен. Той е съвременният бай Даньо - неслучайно използвам като прототип героя на Алеко Константинов. Помните ли случая, в който неговият герой се бухва в басейна с викове и крясъци "Булгар! Булгаааар..."? Та този образ е носител на всичко онова, което не искат хората от журналистите - да бъдат арогантни и подли, да шмекеруват, интригантстват и изнудват...

Нямаше да отговарям и днес на бай Даньо. Но, честно казано ме засегна, когато написа, че ми е колега. Подобно унижение не мога да преживея. Дори от анонимници...

Аз не искам да съм колега на бай Даньо и той никога не е бил журналист. Който не вярва, да му поиска дипломата!

За персоналните обиди и клевети, които понесох не малко през последните месеци, ще си потърся правата по съдебен път. Аз вярвам, че правосъдието, прокуратурата и полицията ще си свършат работата.

Георги Александров, главен редактор на в. "Конкурент"