Свят

14–те най-добри града в Европа ако пътувате сами (СНИМКИ)

  08.02.2017 07:17             
14–те най-добри града в Европа ако пътувате сами (СНИМКИ)

За много хора това да пътуват сами, без партньор, семейство или приятели, не е въпрос на колебание. Те се радват на усамотението, да имат свой собствен ритъм, да не се съобразяват и да се наслаждават на забележителностите, както и да намират нови приятели, пише profit.bg.

Рейчъл Чанг от списанието „Travel & Leisure“ прави списък на 14 града в Европа, които са идеален избор за хора, които предпочитат да пътуват сами. Сред факторите, на които тя обръща внимание, са лесен достъп до града, добра инфраструктура, удобен транспорт, лесна ориентация и не на последно място – сигурност.

Ето и класацията:

Прага, Чехия

Във вътрешността на чешката столица почти всичко е разположено на пешеходно разстояние. Прага е много гостоприемна и предлага впечатляващ нощен живот. Няма да имате проблеми със запознанство с нови хора.

Лондон, Великобритания

Благодарение на добрата транспортна система, придвижването в Лондон от точка А до точка Б е лесно, както и от една кръчма в друга. Надали има друго място, където по – лесно може да завържете контакт, както тук.

Люцерн, Швейцария

Градът е перфект за пътуващите сами както заради размера си, така и поради факта, че всичко тук е близо едно до друго.

Рейкявик, Исландия

Едно голямо предимство: през лятото може да се радвате 21 часа дневна светлина. Въпреки, че може да ви е малко скъпо тук по отношение на настаняване и хранене, винаги има с кого да обмените съвети, къде да намерите евтини алтернативи.

Берлин, Германия

Немската столица е метрополис на противоположностите – старо и младо, историческо и модерно. Берлин е за всички, а това, което не трябва да пропускате са къри вуртсчетата.

Хелзинки, Финландия

Това е един от градовете, който беше посочен за топ дестинация за 2017 г. Според Чанг Хекзинки е най-завладяващото място на света, освен това страната е сред най-сигурните в света.

Берг, Норвегия

Градът е идилия за соло пътуващите. Тук хората са приятелски настроени и ако човек се загуби трябва просто да попита някой жител.

Виена, Австрия

Това е един от най-сигурните градове – няма проблем да се разхождате сами през града и да се наслаждавате на прекрасната атмосфера.

Единбург, Шотландия

Това е една от най-добрите възможности да се запознаете с нови хора и да посетите много фестивали. Това е само едно от нещата които трябва да видите тук.  Нещо интересно е, че Единбург е на първо място измежду тези европейски града по качество на живот.

Дъблин, Ирландия

Благодарение на топлотата и гостоприемството на местните, тук бързо ще се почувствате като у дома. освен това столицата е много сигурна.

Брюж, Белгия

Според Чанг няма по-добро място, което да изследвате сами от един град, който сам ви кани да изживеете приключение в него. 

Стокхолм, Швеция

Градът предлага от всичко – от безплатна обиколка на града до възможност за много срещи.

Париж, Франция

Градът на любовта е доста голям, но многото квартали са перфектно свързани, така, че трудно ще с загубите тук. И въпреки, че е символ на романтика, е много добър избор и за соло пътуващите.

Копенхаген, Дания

Трябва ви само колело, за да опознаете града. Тук всичко е лесно за намиране и достигане, което го прави перфектен за соло пътешествениците. Особено ако обичат да карат колело.