Здраве

Жени, мийте косата си с ракия два пъти седмично, резултатите са удивителни

  03.02.2017 20:53             
Жени, мийте косата си с ракия два пъти седмично, резултатите са удивителни

Ракията стимулира циркулацията, а в същото време може да Ви помогне и когато става въпрос за красота. Нашите баби два пъти в седмицата на главите си поставяли комбинация от домашна ракия и зехтин и спали с тази маска на косата.

Номерът е в това, че ракията стимулира циркулацията, така че със самото нанасяне на темето ще почувствате топлина и изтръпване. Процедурата за нанасяне е много проста: Вземете малко ракия и нанесете директно върху кожата на главата. След това с кръгови движения с пръстите се втрива течността и се разпределя по цялата глава. След това главата трябва да се наведе надолу и да се продължи с масажирането още няколко минути. Много бързо ще почувствате как кожата се затопля, а лекото усещане за изтръпване означава, че ракията е започнала да действа.

Освен, че стимулира кръвообращението, ракията е мощно средство за почистване на кожата, а точно това е необходимо на повечето момичета днес. Именно поради ежедневната употреба на химически средства, балсами, кремове, пяна, лакове, серуми и още какво ли не, кожата на главата много пати.

Всичко, което ще сложим на косата се запазва и след няколко нейни измивания, поради което се стига до насищане и затваряне на порите. Това може да действа негативно на растежа на косата и на качеството й, а не рядко води и до косопад. Затова отвреме - навреме и трябва нещо, което напълно ще почисти кожата от всичко, което се е натрупали по нея - и ракията е най-евтиното и най-здравословното решение.

ПРАВИЛА:

1. Ракията се нанася само на темето

Не бива да се нанася по краищата. По този начин може да се лекува и пърхот. Ако всеки месец нанасяте опасни химикали във формата на бои за коса и оцветители, чаша ракия със сигурност няма да Ви навреди.

2.Винаги комбинирайте ракията с масло

Зехтин, кокосово масло, масло от семена от грозде ... Може да се използва дори и слънчогледово, ако нямате вкъщи тези масла. Това ще хидратира кожата на главата и няма да унищожи действието на ракията върху кръвообращението. След това маслото разпределете и по протежение на косата, защото тези части винаги се нуждаят от хидратация.

3. Веднъж до два пъти седмично
Това домашно лечение не трябва да се практикува по-често от два пъти седмично, за да не се натовари прекалено кожата на главата.

Лечението с ракия е предназначен за всички онези, които искат да стимулират растежа на косата, независимо от това дали става дума за косопад или прекалено слаба коса. Но не бива да се поставя ракия на кожата на главата, ако имате псориазис или всякакъв друг сериозен кожен проблем. Необходима е консултация с Дерматолог. Това важи и за вълшебният зехтин.