Здраве

Хирург препоръча упражнения вместо операция на дискова херния! Резултатът е супер само 6 месеца по-късно

  30.01.2017 17:22             
Хирург препоръча упражнения вместо операция на дискова херния! Резултатът е супер само 6 месеца по-късно

Хернията е разместването на деформиран междупрешленен диск. По принцип тя се появява, ако човек има заболяване, като например болки в кръста, пише zajenata.bg.

Резултатите от болестта са руптура на междупрешленните дискове. По този начин се образува херния, изпъкнала назад и настрани, притиска корена на нерва на мястото на излизане от гръбначния канал и причинява възпаление, придружено с оток. Това обяснява защо болката и загубата на усещане не може да се появи веднага след началото на заболяването.

Без навременно правилно лечение междупрешленната херния води до сериозни усложнения. Заболяването затруднява функционирането на сърцето , причинявайки гастрит, ишиас, хроничен бронхит. Междупрешленната херния нарушава кръвообращението на мозъка и допринася за развитието на инсулт . За да научите как да се отървете от болестта без хирургическа операция, прочетете по-надолу .

Лечение на междупрешленна херния

Причини за възникване на такива херния най-често са тежък товар на гърба, лош режим за пиене или заседнал начин на живот и отслабване на мускулите на гърба.

Важно е, че хирургическата операция е показана само за сериозни неврологични усложнения : чувствителни нарушения на двигателната активност. В други случаи, трябва да следвате специален режим и да се избегнат тежки физически натоварвания. Можете също така да правите специални упражнения, за да помогнете за предотвратяване на заболяването или да се отърве от него.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ДИСКОВА ХЕРНИЯ

Легнете по гръб, отпуснете. Започнете бавно да огъвате коленете си.

Сега повдигнете крака. Просто направете всичко спокойно, не бързайте.

Свийте колене и се обърнете, като сложите един крак върху друг коляно.

Разгънете краката вдясно и вляво.

Целият набор от упражнения се препоръчват не само за хора, които страдат от дискова херния, но също така и за профилактика на това заболяване. Особено ако работата ви е свързана с физически труд или имате проблеми като болки в кръста, сколиоза, кифоза или лордоза прекомерно.