Спорт

След поражението от ЦСКА, Монтана падна и от Левски

  27.01.2017 23:07             
След поражението от ЦСКА, Монтана падна и от Левски

Левски записа чиста победа над Монтана с 3:0 /25:19, 25:18, 25:22/ в XV кръг на волейболната Суперлига. Гостите бяха без трима от основните си играчи. Освен трайно контузените Любомир Агонцев и Иван Латунов, които се възстановяват от операции, от състава на Даниел Пеев в началото на мача отсъстваше и капитанът Александър Симеонов. Той има проблеми в кръста и това бе причината да не започне срещата. Симеонов се появяваше на полето в определени моменти от мача, но не успя да помогне на своя отбор. Дебют в титулярната шестица на Монтана направи Леон Тончев. В игра за тима бе и новото попълнение Александру Захар, който се подвизаваше като център.

В този променен състав Монтана не успя да се противопостави на "сините". Дерби в зала "Универсиада" не се получи като още от първия гейм Левски наложи своето превъзходство и бързо поведе 2:0 гейма. Третата част започна много добре за гостите, след като Даниел Пеев направи промяна в своя състав. Минчо Минчев напусна полето. В игра се появи центърът Борис Наков, а Александру Захар заигра като диагонал. Тимът от Северозапада дръпна с 11:5, но Левски стопи аванса и дори поведе с 3 т. при второто техническо прекъсване. "Сините" спечелиха срещата като по този начин взеха реванш от своя съперник за загубата през есента в Монтана.

Спас Байрев бе най-резултатен в срещата с 19 точки (1 ас, 2 блокади). Златко Кьосев от състава на гостите завърши с 18 точки (1 ас, 1 блокада).