България

Радев избра служебния премиер и 10 министри

  24.01.2017 20:33             
Радев избра служебния премиер и 10 министри

Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 26 март т.г. С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България.

"Цветен" политически и експертен служебен кабинет е съставил президентът Румен Радев. Правителството ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри. Това  съобщиха от "Дондуков" 2, цитирани от bTV.


Служебно правителство - Герджиков

Заместник-министърът на финансите в няколко поредни правителства Кирил Ананиев ще осигури приемствеността в ключовия ресор. Силовите министри са Пламен Узунов, бивш директор на полицията в Пловдив (уволнен от Румяна Бъчварова заради оставен на свобода убиец на пътя) и генералът от резерва Стефан Янев, бивш военен аташе във Вашингтон.

Външен министър става посланикът ни в Берлин и бивш началник на кабинета на Симеон Втори – Ради Найденов.

Служебно правителство - Герджиков

Д-р Илко Семерджиев поема здравеопазването, Христо Алексиев от управата на НКЖИ - транспорта. Енергиен министър става Николай Павлов от „Булгаргаз”.

Служебно правителство - Герджиков

Театралът Рашко Младенов ще оглави министерство на културата. От академичните среди са министърът на икономиката Теодор Седларски и министърът на спорта Даниела Дашева.

За министър на правосъдието пък се спрягаше Екатерина Михайлова, но самата тя отрече подобна информация.