Крими

Пет месеца затвор за пиян, катастрофирал с мотор

  24.01.2017 13:27             
Пет месеца затвор за пиян, катастрофирал с мотор

Районната прокуратура в Мездра сключи споразумение със защитата на подсъдимия Тихомир Петров, който през юли м. г. управлявал мотоциклет „Хонда Ендуро“ между селата Люти брод и Зверино без регистрационни табели, без книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Съдът одобри сключеното споразумение, с което на подсъдимия Петров е определено наказание от пет месеца лишаване от свобода, което да изтърпи в затворническо заведение от закрит тип.

В деня на нарушението подсъдимият Петров посетил общоселски празник в местността Острог с мотоциклета, паркирайки непосредствено до масите, което направило впечатление на присъстващите. След като употребил алкохол, той тръгнал да се прибира. По пътя, движейки се в отсечката между селата Люти брод и Зверино, нередовният шофьор изгубил управление, паднал и се наранил, след което се върнал в селото и укрил мотоциклета.

Петров отишъл в питейно заведение и помолил служителка да съобщи за инцидента в спешния център в Мездра. На място била изпратена линейка, като същевременно бил подаден сигнал за случая и в полицията. Преди да бъде откаран в болница, той първоначално заявил пред полицейски автопатрул, че управлявал велосипед, след което признал за мотоциклета, но отказал да посочи къде го е укрил, както и да бъде тестван за употреба на алкохол. След извършена полицейска проверка било установено, че Петров е наказван за управление на МПС без шофьорска книжка.