Крими

ОБНОВЕНА Тежка катастрофа блокира трафика между Ботевград и Мездра

  24.01.2017 08:31             
ОБНОВЕНА Тежка катастрофа блокира трафика между Ботевград и Мездра

Тежка катастрофа спря тази сутрин превозните средства по международния път Е79 в участъка между Ботевград и Мездра. На шосето между ботевградското село Новачене и мездренското Лютидол има удар между две леки коли, едната от които е изпреварвала ТИР, казаха очевидци, попаднали в капана на опашките.

„Мерцедес“ със старозагорски номера, който се е движел към Мездра, е предприел рисковано изпреварване на ТИР, при което е изпуснал контрола над колата и тя се е забила в идващия насреща „Хюндай“.

При удара са пострадали двама от возещите се четиримата пътници и в двете коли. Закарани са с линейки до спешния център на врачанската болница, където да им бъде оказана адекватна лекарска помощ.

 Докато трасето бъде разчистено, е спряно движението към и от София, а на път Е79 вече започнаха да се трупат километрични колони. Трафикът за София вече е отбит през Искърското дефиле на кръстовището за Ребърково, но попадналите в капана на задръстванията ще трябва да почакат още.

Припомняме, че пътят между Мездра и Ботевград вече беше квалифициран от КАТ като едно от 9-те „шосета-убийци“ в България заради концентрацията на ПТП-та и зачестилите случаи на загинали и ранени.