Свят

Чистач получи 156 хил. долара за почистване на следите от "оргия" в училище

  24.01.2017 07:31             
Чистач получи 156 хил. долара за почистване на следите от \

Чистачът Шейн Грин, работещ в австралийско училище в щата Куинсланд получи 156 хил. долара компенсация заради това, че през септември 2014 г. му се наложило да почиства следите от фалшива оргия в учителската стая. Мъжът бил толкова шокиран от видяното, че се наложило да напусне, съобщава Gold Coast Bulletin. Интересното в случая е, че шегата с Грин не е организирана от ученици, както се предполага, а от сътрудници в училището. Те поставили в учителската стая да се валят навсякъде бутилки от изпит алкохол, използвани презервативи, дамско бельо и други следи от оргия.

Според думите на австралиеца, той бил в ужас от видяното, още повече, че в училището се учели и неговите деца. "Той е бил изплашен и не е знаел към кого да се обърне", разказал по-късно адвокатът на Грин пред съда.

Организаторите на нелепата шега дълго не признавали пред чистача, че всичко това не е било истинско и не е имало всъщност оргия. Когато разбрал истината, излъганият Грин завел дело в съда.

Преди дни съдът излезе с решението си, според което ръководството на училището е задължено да заплати на пострадалия 156 хил. долара като компенсация. Самият чистач искал да възобнови работата си в училището, но все още бил психически травмиран от случилото се, разказа адвокатът му след съдебното заседание.

Превод и редакция: БЛИЦ