Спорт

Монтана губи от унгарци в Алания, Брадли с червен картон, Брокс с травма

  23.01.2017 18:03             
Монтана губи от унгарци в Алания, Брадли с червен картон, Брокс с травма

Монтана загуби с 1:3 от унгарския Пакш в контролна футболна среща в Турция. Това беше второ поражение за възпитаниците на Атанас Джамбазки на лагера в Анталия, след като в петък тимът стартира проверките с 0:1 срещу Окжетпес /Казахстан/. Българският тим трябваше да направи принудителна смяна малко преди началото на двубоя, след като вратарят Корин Брокс получи травма на загрявката и вместо него в титулярния състав започна Евгени Александров.

Унгарците откриха резултата с попадение на Тамаш Колтай в 27-та мин. от дузпа, отсъдена след спорно нарушение на Александров в наказателното поле. В 30-та мин. Брадли от Монтана получи директен червен картон за удар без топка, но беше заменен от Сергей Георгиев и двата отбора завършиха двубоя с пълни състави.

Рихард Йелена направи 2:0 в 47-та мин. с добавка отблизо, а сръбското крило Небойша Иванчевич, който е на проби в Монтана, намали в 70-та мин. с изстрел от наказателното поле. Резервата Жолт Гевай оформи успеха на Пакш след разбъркване в пеналта на българите за крайното 3:1. Следващата контрола на тима на Джамбазки в Турция е на 27 януари срещу шампиона на Туркменистан - Алтънасър. Програмата на българите им осигурява достатъчно свободно време, за да се топнат и в морето, чиято температура е колкото и на въздуха.