Събития

Размахват червената метла в областна администрация

  23.01.2017 16:34             
Размахват червената метла в областна администрация

Червена метла се задава в областна администрация на Враца, шушукат по коридорите на зданието, което сега се управлява от губернатора Малина Николова. Всеки от чиновниците вече си е намерил къде ще се подслони за 2-3 месеца, докато трае офанзивата по провеждане на предсрочните парламентарни избори. Те се надяват, че бурята ще отмине бързо, а червените ще загубят вота за 44-о Народно събрание

Промените се очаква да започнат след назначаването на служебен кабинет от президента Румен Радев, като очакванията са първите сменени да са именно областните управители, лансирани и одобрени от ГЕРБ. При прекратяване на трудовия договор, областният управител Малина Николова ще се върне начело на начално училище „Иван Вазов“, където временно на нейното място е настоящият общински съветник от ГЕРБ Таня Георгиева.

Заместник-губернаторите Ирина Иванова и Мирослав Комитски също са обезпечени, твърдят чиновници от областна администрация. Дамата ще се върне в адвокатската си кантора, в която от години се радва на добра популярност. Комитски пък едва ли ще иде на борсата при положение, че има толкова влиятелни и състоятелни хора около себе си. Сигурното засега е, че няма да започва работа в общинската управа на Криводол, където председател на местния парламент е негов роднина.

Най-спряганото име за временен областен управител на Враца е това на ексгубернатора Венцислав Василев, който засега отрича номинацията.