Крими

Вижте кои съсякоха с брадва дядо /СНИМКИ/

  23.01.2017 08:29             
Вижте кои съсякоха с брадва дядо /СНИМКИ/

Двама братя на 14 и 11 години са нападнали семейство в бойчиновското село Владимирово. Съсекли с брадва 72-годишния стопанин Иван Младенов, халосали с лопата дъщеря му и се опитали да пребият и внука. 16-годишното момче обаче изтръгнало нож от ръцете на единия нападател и успяло да го прободе в крака. Възрастният мъж е в болница с черепно-мозъчна травма – фрактура на тилната кост и хематом. В болница е и по-големият от нападателите – 14-годишният Веселин. Той е в реанимация с прободна рана в бедрото, близо до слабините, казаха от полицията в Монтана.

„Дядото е опериран по спешност. Имаше разкъсване на меките тъкани, нараняване на костите, включително и малък субдорален хематом – хематом около мозъка.“, каза шефът на хирургията д-р Красимир Каменов.

Драмата се е разиграла в неделя привечер около 17,30 часа. 14-годишният Веселин и 11-годишният му брат Митко нахлули в дома на дядо Иван. В двора на пътя им се изпречила дъщеря му – Сава. Невръстните престъпници без да му мислят халосали жената с лопата в главата. Тя се строполила на земята и двамата продължили навътре към къщата. Дядо Иван се опитал да ги спре и да ги прогони от дома си. Тогава единият от братята го ударил с брадва в главата. Възрастният човек паднал, а от него шурнала кръв. В този момент се появил внука – 16-годишният Ивелин. Апашите налетели срещу него. В схватката единият ранил момчето с нож в ръката. Ивелин успял да изтръгне оръжието и наръгал по-големия брат в крака.

Съседи станали свидетели на ужасното меле и веднага потърсили помощ на 112. На мястото дошли полиция и линейка . Ранените са откарани в болница, а полицията е започнала разследване на инцидента.

Веселин и Митко са стари познайници на криминалистите. Дни преди Коледа двамата заплашиха с нож 82-годишен дядо и задигнаха портфейла му.

Цялото село е пропищяло от невръстните бандити. Местните твърдят, че са като озверели. Ежедневно нападат деца и възрастни, бият, вадят ножове. Преди дни пребили момче, за да му вземат шейната.

За Веселин и Митко се грижи баба им. В семейството има още четири деца – момче и три момичета. Майката живее в София, а бащата никой не знае къде е .

„Тези деца са проблем. В петък имаше насрочено дело на Веселин и Митко в общинската комисия за борба с незаконните прояви на малолетни. Не се явиха и го отложихме.”, каза кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

Според местните хора по-малкият брат – Митко има здравословни проблеми. Детето е много агресивно и странно и е опасно за околните и за себе си. Хората във Владимирово смятат, че за децата не се полагат нужните грижи в семейството. Те живеят в ужасяваща мизерия, а бабата няма капацитет да бъде техен настойник.

Със случая би трябвало да се заемат не само полицията, а и социалните и тези деца да бъдат изведени от коптора, да се лекуват и да ги настанят в дом, смятат хората от селото.

До тогава никой няма да може спокойно да върви по улицата, или да пусне детето си да играе, твърдят пострадали от нападенията на Веселин и Митко.