Свят

Халф от Висшата лига се бори за живота си

  23.01.2017 07:10             
Халф от Висшата лига се бори за живота си

Един от футболистите в английската Висша лига и халф на Хъл Сити Райън Мейсън се бори за живота си, след като е получил кръвоизлив в мозъка, съобщава ексклузивно британското издание „Мирър”.

25-годишният футболист получи фрактурата на черепа в двубоя с Челси (0:2) на „Стамфорд Бридж” след тежък сблъсък глава в глава със защитника на домакините Гари Кейхил. Райън Мейсън остана да лежи на терена пет минути, след което бе изнесен на носилка и закаран в болница, където е претърпял спешна операция. Първото полувреме на мача бе продължено с 9 минути.

„Клубът може да потвърди, че Райън Мейсън получи фрактура на Черепа този следобед в мача с Челси. Той бе откаран в болница, където претърпя операция. Райън е в стабилно състояние и се очаква да остане в болницата няколко дни. Всички в клуба благодарят за бързите грижи за Райън в спешното отделени и неврохирургията на болницата „Сейнт Мери””, се казва в официалното изявление на Хъл Сити за инцидента.

Гари Кейхил сподели, че се надява на бързо възстановяване на Мейсън, а от името на Челси Антонио Конте също отправи пожелания към халфа.