Крими

Поредна кървава история от Врачанско: Пачо на Маман заклал Мечо на Качика след скандал

  22.01.2017 14:10             
Поредна кървава история от Врачанско: Пачо на Маман заклал Мечо на Качика след скандал

Младеж на 16 години е задържан като извършител за брутално убийство в ромската махала на белослатинското село Попица, съобщи още в петък следобед сайтът konkurent.bg.

По-късно от полицията потвърдиха, че непълнолетният Пламен В., познат и като Пачо на Маман, е бил арестуван като извършител на тежко криминално престъпление. След битов скандал в ромската махала в четвъртък Пламен наръгал 57-годишния Методи М., познат и като Мечо на Качика. Потърпевшият е издъхнал на място, но информация за убийството му е била подадена около 13 часа в петък, допълниха от ОД на МВР.

Кметът на селото Недялка Велчева, също потвърди информацията на „Конкурент“. Тя научи от единствения всекидневник в Северозапада за тежкото криминално престъпление в селото, което управлява. "Полицията извършва процесуално-следствени действия на местопрестъплението и бях посъветвана да не давам на медиите повече информация", каза кратко кметът на Попица Недялка Велчева.

Според източници на "Конкурент", убитият Мечо се е завърнал преди около седмица от гурбет в чужбина. Тепърва ще се изяснява за какво са се скарали с извършителя и дали в кървавата разпра има замесени финикийски знаци.

Тялото на убития беше приведено в моргата на врачанската болница, за да се установят по категоричен начин причините, довели до смъртта.

Директорът на ОД на МВР във Враца комисар Димитър Газибарски заяви, че полицията си е свършила работата по случая с убийството в белослатинското село Попица.

"Случаят в Попица е за убийство, извършено в район Бяла Слатина. Непълнолетно лице е извършител на деянието. Спорез чл.198 от НПК не мога да ви дам повече информация по текущото разцследване, тъй като то е в правомощията на Окръжна следствена служба...", заяви Газибарски. Той каза още, че е ясен мотивът, знае се кой е извършителя и той е задържан.

Министър Бъчварова, която в събота беше на визита във Враца, също изтъкна, че полицията си е свършила работата.